Friday, November 13, 2015

Berkongsi Tip Percutian Murah di Medan, Indonesia.

Salam semua rakan-rakan blog.....

Kali ni nak kongsi sikit pasal percutian kami ke Medan baru-baru ini iaitu pada 2 - 6 November 2015 yang lalu.

Kali ini percutian ini melibatkan rakan-rakan sekerja di office ku sahaja. Setelah meneliti tiket Air Asia yang ada buat promo murah ke Medan, aku pun mengajak beberapa teman pejabat untuk sama-sama bercuti ke sana. Tiket yang kami dapat untuk perjalanan dari Penang ke Medan adalah RM 170 pergi dan balik. Memang dah murah dah tu.

Untuk pergerakan dan perancangan di Medan pula aku serahkan sahaja pada Pak Ibrahim yang mana sebelum ini aku memang pernah menggunakan perkhidmatan beliau untuk menguruskan percutian kami disana. Untuk caj selama 5 hari 4 malam di Medan Pak Ibrahim mengenakan caj sebanyak RM 510 yang mana meliputi makan minum, Hotel, Kenderaan beserta Supir yang merangkap pemandu pelancong, Minyak Mobil, Airport transfer dan  tiket bot ke Pulau Samosir.

Bagiku caj yang dikenakan ini memang sangat berbaloi. Bilik Hotel yang diberikan kepada kami amat selesa dan luas sekali. Makan minum sepanjang perjalanan  meliputi sarapan, makan tengahari dan makan malam. Kami memang amat berpuashati sekali dengan makan minum sebabnya, bagi kami menu yang disediakan kena dengan selera kami dan banyak pula tu. Kalau kita di Malaysia ni purata makan kami boleh dikatakan dalam RM 15 seorang untuk sekali makan. Jenuh pula kami nak menghabiskan lauk pauk yang dihidangkan.

 Pada hari pertama kami tiba di Medan Pak Supir telah siap menunggu di Airport dengan memegang papan nama yang tertera namaku. Oleh kerana flight kami tiba malam maka kami bermalam di Medan dahulu pada hari pertama itu. Kami menginap di Antares Hotel.
Memang luas bilik kat Antares ni. Pagi esoknya kami bersarapan di Hotel sebelum memulakan perjalanan ke Parapat. Perjalanan hari kedua kami akan melalui perjalanan selama lebi kurang 5 jam melalui jalan raya yang berliku untuk ke Parapat dan akan menginap di Danau Toba Cottage.

 Suasana dari bilik kami yang betul-betuk menghadap Tasik Toba. Begitu mendamaikan sekali.
 Lihatlah sahaja suasana tasik yang begitu luas sekali. 

 Bergambar kenangan di balkoni Hotel.


Tasik Toba memang luas dan dalam sekali. Ini terbukti dengan data di atas. Kedalamannya sahaja menjangkau 450 meter.Tasik Toba dikatakan lebih luas lagi jika nak dibandingkan dengan negara Singapura.

 Sekitar pekan di Parapat. Taklah semeriah mana pekan Parapat ni. Tapi kalau musim cuti memang penuhlah kawasan sini.
 Papan tanda sampainya kami di Danau Toba.Kau Adaaaaa. Haha

 Ni pula suasana cafe di Hotel Toba ni. Memang awesome sekali pemandangan berlatar belakangkan tasik Toba.
Sebelum berangkat meninggalkan hotel, sempat dulu bergambar di papan tanda Danau Toba.

Seterusnya pada hari ketiga sebelum meninggalkan hotel kami membuat lawatan ke pulau Samosir dengan menaiki bot yang mengambil masa lebih kurang 1 jam. Tiket dan tambang semua dah masuk dalam pakej. Jadi tak tau la pula berapa harganya. Pulau Samosir ni kebanyakan penduduknya  adalah dari suku kaum Batak.
 Dihadapan bot sebelum bertolak ke Pulau Samosir.
 Atas bot.

Pemandangan jeti di pulau Samosir.

 Rumah asal orang Batak. Masih tersergam indah di pulau Samosir.
 Sempat menari tarian tradisional masyarakat Batak.


Selesai lawatan ke Pulau Samosir perjalanan diteruskan ke Berastagi dan kami bermalam di sana. Perjalanan mengambil masa lebih kurang 5 jam juga kerana jalan yang bengkang bengkok dan melalui sepanjang tasik Toba.
 Pemandangan tasik dalam perjalanan kemi ke Berastagi.



 Sebelum sampai ke Berastagi kami sempat singgah di Air terjun Sipiso-piso, iaitu air terjun yang keluar dari perut bumi.
 Inilah hotel kami di Berastagi iaitu hotel Simabung. Dari sini dapat lihat dengan jelas Gunung Sibayak dan Gunung Sipiso-piso.

 Pemandangan sekitar hotel yang amat cantik sekali.
 Di pekan Berastagi, sempat membeli beberapa helai baju dan kain di sini. Juga sempat menunggang kuda buat pertama kalinya dengan bayaran 20,000 Rupiah bersamaan RM 6 mengelilingi pasar buah Berastagi.

Selesai membeli belas di pasar Berastagi kami meneruskan perjalanan hari keempat ke Medan. Perjalanan dari Berastagi ke Medan mengambil masa leih kurang 2 jam sahaja. Kami menginap di Hotel Soechi sewaktu hari terakhir di Medan. Oleh kerana kami ni semua lelaki maka kami ni tidaklah shopping banyak sangat. Tapi sempat jugalah ke Pasar Ikan Medan untuk shopping kain baju. Pasar Ikan Medan ni bukannya jual ikan yer. jangan salah anggap pula.

Kami banyak shopping barang outdoor kat sini. Memang best bila terjahan kami pada kedai outdoor pertama di Jalan Halat menemukan kami dengan satu deretan kedai-kedai outdoor di Medan. Yang best lagi tu barangnya amat berkualiti dan harganya pula murah.

Flight kami pada hari kelima di Medan ialah pada sebelah petang iaitu pada jam 6.40 petang. Akhirnya kami tinggalkan Medan dengan seribu kenangan terindah. Ramai dari ahli grup aku ingin datang lagi disini untuk membawa keluarga masing-masing.

Selalunya kalau ke Medan cukup dengan pakej 4 hari 3 malam sahaja, Tapi elok ambil flight pagi ke Medan jadi kita boleh terus ke Parapat pada hari pertama. Untuk pakej 4 Hari 3 malam Pak Ibrahim ambil RM 400 sahaja. Jadi pada rakan-rakan blog kalau nak berkunjung bercuti ke Medan bolehlah contact Pak Ibrahim ni. Service tip top dan mantap. Kat sini saya sertakan no Pak Ibrahim +62811616289. Boleh wassup sahaja dan Pak Ibrahim akan membalasnya.

Ok, sampai sini dahulu.....selamat bercuti semua.

40 comments:

Radin Fadli said...

Boleh tahan murah juga harga tu, kalau itulah pakejnya, tak perlu pening kepala sudah

kayrol said...

Yer radin...murah sgt dah tu

cik lynz said...

Boleh ke fb murah jimat atau 0122404277 ciklynz...pakej indonesia yang berbaloi

BuGie Beb said...

assalam tuan, pakej rm400 tue utk 1 group atau perhead?

Hamzah Saragih said...

Paccage melancong medan....sila whatsapp +6282160211106

Anis Melancong said...

Assalamualaikum... :)
Saya Anis dr Langkawi ada menawarkan khidmat pelancongan ke Medan,Indonesia dgn harga serendah RM 355 per sekepala!!

Anda berminat??
Sila hubungi : 019 4261526
email : anismelancong@gmail.com

Terima kasih :D

Hamzah Saragih said...

4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
(1Nite Parapat, 1 Nite Berastagi, 1 Nite Medan
--------------------------------------------------------------------
DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE





Thanks /Regards

HAMZAH SARAGIH Tour Guide Medan Sumatra Utara - IndonesiaTelp // WhatsApp : +6282160211106 Email : hamzahsaragih@ymail.com
Web : http://hamzahsaragih.blogspot.com
Facebook :Hamzah Saragih 
Ym :Hamzah Saragih.BB 512113B1

J said...

Boleh sent no phone Pak Ibrahim?

Giadola Iris said...

salam, kami ada menyediakan ground pakej ke Medan, Indonesia dengan harga yang sangat puas hati. In shaa Allah seervis yang terbaik kami berikan untuk anda ^_^
Instagram : @percutianbajet
Whatsapp/sms Only: 6012-6047593

Vix alexa said...

Murah betul, sy tak lama nak ke Medan :)

Pakej Percutian Medan said...

Bole cuba perkhidmatan murah kita juga,Sila WhatsApp +62 812 6433 2925

cuti_cuti Bajet said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya dari Herry Cuti Bajet Medan menyediakan Pakej percutian bajet ke Medan, Indonesia dengan harga yang sangat bajet tapi selesa dan menyenangkan. Pakej termasuk semua, anda hanya perlu bawa duit untuk shopping. Tidak risau lagi kos tambahan. Hubungi:

Facebook: Herry Cuti Bajet Medan
Instagram: herry_tour_medan
Email: herrycutibajetmedan@gmail.com
Call/WhatsApp: +62 813 9788 0156 (Herry)
+6013 4618637 (Ina)

aziman omar said...

Nice entry..
Yang nak cuba pakej ke Medan dan lain2 destinasi ke Indonesia,boleh tengok2 ke Blos saya:
http://freelancetour.blogspot.com
Atau WA 0126665436 Insyallah segala pertanyaan anda kami jawap.

melancong_murah _baloi said...

Bagi yang nk ke medan, mahu pakai jasa supir bertauliah dan jasa kereta syarikat kami, boleh hubungi

017-5367426
fb: melancong murah baloi
Ig: melancong_murah_baloi

melancong_murah _baloi said...

Bagi yang nk ke medan, mahu pakai jasa supir bertauliah dan jasa kereta syarikat kami, boleh hubungi

017-5367426
fb: melancong murah baloi
Ig: melancong_murah_baloi

SingaJaya Holiday said...

PAKEJ MURAH PERCUTIAN KE BANDUNG

Salam..?
Sorry Admin nk ikut share Iklan pasal percutian Kt BANDUNG.

RM235/pax Untuk mase 4hari-3malam minima 6 orang.
PAKEJ SUDAH TERMASUK:
👉Pengangkutan 4Hari
👉Penginapan 3Malam
pemandu,minyak,parking n tol sudah dalam pakej. perkhidmatan supir Sampai kul 12malam. Hotel satu bilik untuk 2 orang sudah termasuk breakfast. Dilengkapi ngan Aircond,TV cabel, Wifi n perlengkapan lainnya.

PAKEJ TIDAK TERMASUK:
👉Tiket plyght
👉Makan
👉Entranceefe tempat lawatan

BERMINAT..?
WhatsApp laju laju di bilangan
+62 812 2373 6453

ITINERARRY
Day 1
- Pickup Airport Bandung
- Pasarbaru
- ChekinHotel
- Toko 3 breanded jeans/levis
- Kedai kain d'fashion kain potong

Day 2
- Kawah putih
- Ladang tea
- petik sendiri strowberry
- Rumah kain Kopo
- Cibaduyut barang kulit

Day 3
- Farmhouse
- Tangkuban perahu
- Floting market
- Dusun Bambu
- Rumahmode
- Cihampeulas street Shopping outlet

Day 4
- Chekout Hotel
- Membeli belah oleh2 Bandung
Cake KARTIKASARI/AMANDA BROWNIS
- Transfer Airport Bandung

*tentative beraifat FREE & EASY
*boleh berubah mengikut keadaan
*anda ada jadual sendiri,
saye ikut jadual anda

timekasih Admin

SingaJaya Holiday said...

Salam..?
Jom pegi Bandung..!

Untuk anda yang perlukan perhidmatan supir,Hotel/penginapan dan tour package bandung lainnya, Silah try syarikat Kami.

insya Allah mudah berurusan ngan kami. Untuk informasi lagi terua, Boleh hubungi kami di No WhatsApp
+62 812 2373 6453

jom jom jommmmm

Tq
Wassalam

Riko Adryansyah said...

Assalamualaikum Tuan/Puan.
Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Kami memberikan pengkhidmatan yang baik dengan penuh rasa kekeluargaan dengan harga tour yang sangat berpatutan di daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia seperti : PADANG dan BUKITTINGGI Tour, ACEH Tour, MEDAN Tour, JAKARTA dan BANDUNG Tour, JOGJAKARTA Tour ,BALI MUSLIM Tour dan LOMBOK.

Kami berusaha menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna dengan famili dan rakan-rakan di masa percutiannya.
Contact person :
1. Amsyahril
( Director )

Mobile : +62 852 6300 7445 ( WhatsApp )

2. Riko Adryansyah ( Tour & Transportation Manager )
Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )
FB :https://www.facebook.com/riko.kitaholidays
www.kitaholidays.cf
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Percutian ala Bajet said...

assalam, kami ada menyediakan ground pakej Medan-Lake Toba-Berastagi dengan harga dan servis yang sangat berpuas hati. servis driver + transport juga ada ^_^
.
whatsapp:+6012-6047593
ig @percutianbajet

Saidina Umar said...

Promo bulan agustus dan september
Tour medan lake toba
Harga rm445/pax min 5 pax
Tour Lombok
Harga Rm550/pax min 5 pax
Pakej include :: transport , meal 6x (breakfast , lunch and dinner) , hotel , air mineral , entrancefee
Pakej tidak termassuk ::
Tiket flight and return , extrabed , tipping guide.
Sila book percutianmu bersama cuti cuti holidays
Whatsaap : +6281361906152 (umar)
Untuk lihat eternery pakej, profile cuticutiholidays boleh check our blogspot
http://melancongmurahsodap.blogspot.co.id/p/blog-page_27.html?m=1

Saidina Umar said...

Promo bulan agustus dan september
Tour medan lake toba
Harga rm445/pax min 5 pax
Tour Lombok
Harga Rm550/pax min 5 pax
Pakej include :: transport , meal 6x (breakfast , lunch and dinner) , hotel , air mineral , entrancefee
Pakej tidak termassuk ::
Tiket flight and return , extrabed , tipping guide.
Sila book percutianmu bersama cuti cuti holidays
Whatsaap : +6281361906152 (umar)
Untuk lihat eternery pakej, profile cuticutiholidays boleh check our blogspot
http://melancongmurahsodap.blogspot.co.id/p/blog-page_27.html?m=1

Elang Lombok Tour said...

Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Elang Lombok Tour.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Lombok Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

ELANG LOMBOK TOUR
Tour operator & Travel Agency

Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Lombok island dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, ELANG LOMBOK TOUR menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

Contact person :
AFFANDI
BBM 51fd8768 / IG : @pariwisatalombok
Mobile : +62 8223 771 6583 ( WhatsApp )

Elang Lombok Tour said...

Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Elang Lombok Tour.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Lombok Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

ELANG LOMBOK TOUR
Tour operator & Travel Agency

Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Lombok island dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, ELANG LOMBOK TOUR menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

Contact person :
AFFANDI
BBM 51fd8768 / IG : @pariwisatalombok
Mobile : +62 8223 771 6583 ( WhatsApp )

Ayu lestari said...

Assalammualaikum puan / tuan
mohon maaf kami numpang promotion
kami salah satu agency promotion medan,menyediakan paket tour medan dengan harga berbaloi dan service yang memuaskan hati.


Sila call/whatspp/line: +628116409899 Ayu
+60196433949 Nassaruddin
email:ayumenik89@yahoo.com
instragram:ayu_gendhis89
BBM:D0D92CF0


waalaikumsalam

Raziman Rent Car Sabah said...

Assalamualaikum...

Kami menyediakan perkhidmatan sewa kereta dan homestay di Kota Kinabalu pada harga paling murah

1. Viva RM90
2. Myvi RM120
3 Saga RM120
4. Alza RM140
5. Exora RM150
6. Avanza RM170
7. Vios RM180
8. Urvan RM230

Homestay RM100.00 semalam

Hubungi sy Raziman utk pertanyaan lanjut 0129600702
0129600702 (Whatsapp)

Raziman Rent Car Sabah said...

Assalamualaikum...

Kami menyediakan perkhidmatan sewa kereta dan homestay di Kota Kinabalu pada harga paling murah

1. Viva RM90
2. Myvi RM120
3 Saga RM120
4. Alza RM140
5. Exora RM150
6. Avanza RM170
7. Vios RM180
8. Urvan RM230

Homestay RM100.00 semalam

Hubungi sy Raziman utk pertanyaan lanjut 0129600702
0129600702 (Whatsapp)

D NAMS ENTERPRISE said...

~ PROMOSI CUTI SEKOLAH PAKEJ KE MEDAN INDONESIA MURAH ~
bagi sesiapa yang berminat ingin ke medan sila call/whatsapp : 0132349961
PROMOSI CUTI SEKOLAH!
PAKEJ PERCUTIAN BAJET KE MEDAN 3 HARI 2 MALAM (ALL IN)
ANDA AKAN MENIKMATI
1. Keindahan destinasi pelancongan di Medan seperti Lake Toba, Brastagi, Pulau Samosir, Air Terjun Sipiso Sipiso, Melawat Istana Maimon dan Masjid Raya dan banyak lagi.
2. Tiket flight return (Air Asia) dengan insuran.
3. Penginapan di Hotel bertaraf 3
bintang berserta sarapan.
4. Sarapan, makan tengahari dan makan malam
5. Perkhidmatan bas, van, feri dan tour guide adalah termasuk
*yang dah ada ticket tapi tak nak pening kepala pikir bas, makan, hotel pun boleh ya!
terima kasih

D NAMS ENTERPRISE said...

~ PROMOSI CUTI SEKOLAH PAKEJ KE MEDAN INDONESIA MURAH ~
bagi sesiapa yang berminat ingin ke medan sila call/whatsapp : 0132349961
PROMOSI CUTI SEKOLAH!
PAKEJ PERCUTIAN BAJET KE MEDAN 3 HARI 2 MALAM (ALL IN)
ANDA AKAN MENIKMATI
1. Keindahan destinasi pelancongan di Medan seperti Lake Toba, Brastagi, Pulau Samosir, Air Terjun Sipiso Sipiso, Melawat Istana Maimon dan Masjid Raya dan banyak lagi.
2. Tiket flight return (Air Asia) dengan insuran.
3. Penginapan di Hotel bertaraf 3
bintang berserta sarapan.
4. Sarapan, makan tengahari dan makan malam
5. Perkhidmatan bas, van, feri dan tour guide adalah termasuk
*yang dah ada ticket tapi tak nak pening kepala pikir bas, makan, hotel pun boleh ya!
terima kasih

Julfadly Siagian said...

assalamualaikum
FADLY MEDAN TRANSPORT MENYEDIAKAN FAKEJ MURAH,MUSLIM BERBALOI dan 'NO PAYMENT'
fakej tour 4d3n 3d2n bila nak ambil transport saja pun oke juga.
call to whatsapp +6281376455045 email:julfadlysiagian@gmail.com
TANPA ORANG TENGGAH INSA ALLAH AMANAH SELALU SAYA JAGA

syntia anggraini said...

Assalamualaikum

saya staff dari pada travel agent berizin fantasy holidays di medan. jika nak melancong dekat medan, atau seluruh indonesia dengan bajet murah, berbaloi, dan service yang baik. jika minat sila hub contact saya.

whatsapp : +62 81370828723.
email : syntia2610@gmail.com / fantasyhol@gmail.com

Julfadly Siagian said...

ASSALAMUALAIKUM
FADLY MEDAN TRANSPORT MENYEDIAKAN FAKEJ MUSLIM,MURAH,BERBALOI 4D3N 3D2N
TRANSPORT PERSENDIRIAN,BERSIH,MAKANAN HALLALLAN THOIBAH
SILA CALL TO WHATSAPP:+6281376455045
NO AGENT NO PAYMENT
TANPA ORANG TENGAH

dodi putra said...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Saya harap jasa baik tuan dan puan saya nak tumpang iklan sikit ye...
Kami mengadakan toure (wisata)islami kemedan tuan dan puan boleh ziarah kubur sahabat nabi S.A.W yang terletak di barus medan (sumatera utara) kami tawarkan pakej 5 hari dgn harga promosi dari RM1500 di potong menjadi RM1100 sudah termasuk ticket malaysia medan medan malaysia 2 hari di danau toba 1 hari di barus 1 hari di berastagi dan 1 hari di medan sekali jalan balik ke airport balik ke tanah air masing2...

Bile tuan dan puan minat boleh talipon atau whatsapp ke talian:+6281533831846 muhammad zaidun

Julfadly Siagian said...

Fadly medan transport MENYEDIAKAN pakej tour fullboard 4d3n muslim berbaloi.
Hanya sedia uang shopping saja
Fakej murah.
Call to whatsapp langsung bertanya
+6281376455045
Email :Julfadlysiagian@gmail.com
NO PAYMENT NO AGENT
Tanpa orang tengah

gendhis tour said...

Assalammualaikum puan / tuan
mohon maaf kami numpang promotion
kami salah satu agency promotion medan,menyediakan paket tour medan dengan harga berbaloi dan service yang memuaskan hati.kami bukan saja menyediakan pakej di medan saja,di aceh,bandung,jakarta,padang dan kota kota lainnya dan kita ada sediakan untuk fullboard dan no fullboard

sila call and whatspp : 08116409899
email : ayumenik89@yahoo.com


terima kasih

gendhis tour said...


Program 4 HARI 3 MALAM


DAY 1 : ARRIVAL KUALANAMU AIRPORT – PARAPAT (L,D)
Selamat datang di Kualanamu Internasiaonal Airport anda akan berjumpa dengan driver guide dan anda akan menuju perjalanan ke parapat , di dalam perjalanan melalui via tebing tinggi,memasuki Pematang siantar anda akan singgah di PATTEN ciri khas makanan pematang siantar. (LUNCH) restaurant beringin indah siantar. Setelah makan malam anda meneruskan perjalanan ke lake toba sesampai di parapat check in hotel. (DINNER) di restaurant local. free program

DAY 2 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
Sarapan pagi di hotel (breakfast) setelah sarapan anda akan ke Samosir Island menggunakan fery boat dengan perjalanan 45 minutes menuju perkampungan (TOMOK) dan disana anda akan dikenalkan dengan berbagai budaya ciri khas batak toba dan cerita Raja Sidabutar dan Raja Siallagan (AMBRITA)setelah berjalan di perkampungan tersebut anda akan kembali ke parapat dan anda akan singgah ke restaurant local (lunch) setelah makan siang anda akan meneruskan perjalanan ke brastagi dan anda akan berhenti di Simarjarunjung, menikmati teh jahe( teh alia),kopi dengan goreng pisang crispy, meneruskan perjalanan dan berhenti di Sipiso-piso waterfall dengan ketinggian 120metres yang air nya mengalir menuju lake toba. Sesampai di berastagi anda akan singgah di Central Fruit Market(pasar buah) dan makan malam(dinner) di restaurant local..check in hotel free program..

DAY 3 : MEDAN – FULL DAY SHOPING (B,L,D)
Sarapan pagi di hotel (breakfast) setelah sarapan pagi anda akan melewati Replika Taman Alam Lambubini setelah itu menuju kota medan. Dan melawati Maimoon Palace kerajaan sultan deli 1888, Masjid raya 1886 dan berkunjung Batik Centre, dan Pasar Ikan Lama(traditional market) makan tengah hari (lunch) di restaurant local. setelah makan siang anda akan menuju Fashion Outlet dan Medan Mall/ Centre point dan T-shirt Jegez makan malam (dinner) di restaurant local. menikmati malam di Merdeka Walk, City Hall, Post Office . kembali ke hotel.

DAY 4 : MEDAN – city tour - AIRPORT (B)
Sarapan pagi di hotel (breakfast) anda akan menuju pasar Hindu( grosir batik MSS( Medan Souvenir Snack) Deli maya sari(handycraft)Transfer ke Airport finish.. Terima kasih saya tunggu kedatangan anda kembali HORAS….!!!


bpk muliadi said...

KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.

KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.


KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.


Julfadly Siagian said...

Assalamualaikum
Fadly medan transport MENYEDIAKAN pakej tour fullboard 4d3n muslim berbaloi dan mewah.
Day 1 :setelah berjumpa dgn kami di airport kuala namu medan langsung menuju tasik toba, stop di tang2, ting2, tong2. Makan siang, sholat zuhur langsung menuju prapat.
Day 2:selepas sarapan pagi di Hotel,guna boat menuju island samosir, kampung tomok, balik makan siang, sholat zuhur lanjut menuju brastagi, stop di simarjarunjung minum teh halia dan goreng pisang,(personal), stop lagi di air terjun sipisopiso, pasar buah brastagi, makan malam cek inn.
Day 3 :setelah menikmati sejuknya brastagi, jam 8 pagj menuju medan perjalanan2 jam,sesampainya di medan melawat istana maimun dan mesjid raya al maksum.
Makan siang, shopping kain pelekat, batik, baju kurung, medan mall, makan malam cek inn
Day 4: mencari kekuranggan beli cake lapis dan ambon.
Antar ke airport.
Included:hotel, makan siang, malam, transport, driver muslim, petrol, boat, tiket masuk ke tempat wisata
F U LL B O A R D
Call to whatsapp langsung bertanya
+6281376455045
Email :Julfadlysiagian@gmail.com
HANYA :RM 470/FAX
NO PAYMENT NO AGENT

Melissa Wardi said...

Hello blog readers,
I do not recommend this agency Enjoy Holiday Medan. I used their service on Feb 2017 and all i can say that this one RUDE staff and a liar, he only wants your money!!. I can pm u more on if u plan to use their service, i can show u how rude their staff was n how he cheated us.

salmi suhana said...

Wasap me 01111474464

gendhis tour said...

PRORGAM 4 HARI 3 MALAM
(AIRPORT – LAKE TOBA- BRASTAGI – MEDAN – AIRPORT)

DAY 1 : ARRIVAL KUALANAMU AIRPORT – PARAPAT (L,D)
Selamat datang di Kualanamu Internasiaonal Airport anda akan berjumpa dengan driver guide dan anda akan menuju perjalanan ke parapat , di dalam perjalanan melalui via tebing tinggi,memasuki Pematang siantar anda akan singgah di PATTEN ciri khas makanan pematang siantar. (LUNCH) restaurant beringin indah siantar. Setelah makan malam anda meneruskan perjalanan ke lake toba sesampai di parapat check in hotel. (DINNER) di restaurant local. free program

DAY 2 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
Sarapan pagi di hotel (breakfast) setelah sarapan anda akan ke Samosir Island menggunakan fery boat dengan perjalanan 45 minutes menuju perkampungan (TOMOK) dan disana anda akan dikenalkan dengan berbagai budaya ciri khas batak toba dan cerita Raja Sidabutar dan Raja Siallagan (AMBRITA)setelah berjalan di perkampungan tersebut anda akan kembali ke parapat dan anda akan singgah ke restaurant local (lunch) setelah makan siang anda akan meneruskan perjalanan ke brastagi dan anda akan berhenti di Simarjarunjung, menikmati teh jahe( teh alia),kopi dengan goreng pisang crispy, meneruskan perjalanan dan berhenti di Sipiso-piso waterfall dengan ketinggian 120metres yang air nya mengalir menuju lake toba. Sesampai di berastagi anda akan singgah di Central Fruit Market(pasar buah) dan makan malam(dinner) di restaurant local..check in hotel free program..

DAY 3 :BERASTAGI - MEDAN – FULL DAY SHOPING (B,L,D)
Sarapan pagi di hotel (breakfast) setelah sarapan pagi anda akan melewati Replika Taman Alam Lambubini setelah itu menuju kota medan. Dan melawati Pesantren Ar – Raudhatul Hasanah , Yayasan pesantren Usman syarif, Maimoon Palace kerajaan sultan deli 1888, Masjid raya 1886 dan berkunjung Batik Centre, dan Pasar Ikan Lama(traditional market) makan tengah hari (lunch) di restaurant local. setelah makan siang anda akan menuju Fashion Outlet dan Medan Mall/ Centre point dan T-shirt Jegez makan malam (dinner) di restaurant local. Free program menikmati malam di Merdeka Walk, City Hall, Post Office . kembali ke hotel.

DAY 4 : MEDAN – city tour - AIRPORT (B)
Sarapan pagi di hotel (breakfast) anda akan menuju pasar Hindu( grosir batik MSS( Medan Souvenir Snack) Deli maya sari(handycraft)Transfer ke Airport finish.. Terima kasih saya tunggu kedatangan anda kembali HORAS….!!!


sila whatspp 08116409899,0166995029
email ayumenik89@yahoo.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails