Monday, August 22, 2011

Duit Raya, dah tukar ker.....


Hari ni dok berebut kat Maybank. sebabnya apa lagi kalau dah dekat nak raya ni. Tukar duitlah. Punyalah lama dok menunggu giliran nak tukar duit tu. Ada lah dekat setengah jam dok menunggu giliran. Akhirnya dapat gak tukar.
.
Cuba kira duit kat dalam gambar tu berapa ratus aku tukar, alang-alang tukar nah ambik ko ada dekat RM 800 aku tukar. Semuanya duit RM 1. Apa banyak? Mana ada banyak, aku punya sendiri dalam RM 200 jer, Yang lain-lain tu my mother sendiri RM 200, mak saudara RM 100 dan Mak mertua RM 300. Bukan apa semuanya minta tolong aku tolong tukarkan.
.
Biasanya tukar RM 200 tak abis pun, tapi kene get ready jugak.
Tapi kan, apa punya kedekut Maybank ni, aku tukar RM 800, dia bagi sebungkus jer ampau. Kedekut betul. tak pa nasib baik ampau tahun lepas tak abis lagi....
.

4 comments:

Azham Vosovic said...

Hahahaha, kecik hati Maybank baca ni hehehe

Wanie said...

takpe kalau tak habis boleh bedak kat wamie sikit..:D

agak kedekut la..paling kurang bagi la 8..huhu..lain kalai kan, tukar siki2, dapat la banyak..keke

kayrol said...

tu lah pasainya ada ke sikit sgt baginya, aku tukar bukan main banyak duit tu...

sapa nak duit raya kene mai rumah....

[PR] Pelanduks Reporter said...

wah.. bak cni seikat tu bleh?? hahaha xtukar duit raya lg ni..:P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails